Årets största kampanjer

Spara och tjäna pengar i företaget

När man driver ett företag kan man ganska snabbt inse att pengarna kan gå åt relativt snabbt. Det är många utgifter som ska betalas och om man fakturerar sina kunder kan det ta tid innan pengarna kommer in. Då finns det olika sätt att gå tillväga på. Ett alternativ är att man börjar tänka mer ekonomiskt.

Köpa och sälja fakturor

Om man har ett företag där man fakturerar med 30, 60 eller 90 dagars betaltid kan det vara så att det dyker upp en plötslig utgift som man måste betala. När man inväntar fakturabetalningarna kan det vara så att sista betalningsdag passerar för de andra utgifterna. Då är ett alternativ att man använder sig av factoring eller fakturaköp för att man ska kunna täcka upp för utgifterna. Som företagare slipper man då också tänka på att skulderna ska drivas in om de fakturerade kunderna inte betalar för sig.

Använda sig av rabattkoder

I dag är det inte alls ovanligt att man använder sig av rabattkoder när man handlar. Även företag kan få tillgång till olika rabatter på olika saker. En rabattkod kan gälla på alla möjliga saker och i olika butiker. Att använda rabattkoder är vanligtvis inte speciellt svårt. Ofta har man ett kort eller en kod i mobilen som man visar upp när man handlar i en fysisk butik. I många fall kan man också bli igenkänd om man handlar i lokala butiker.

Rabattkoder online

Rabattkoder är i regel ännu vanligare online och där finns det ofta ett fält där man fyller i sin kod i samband med att man slutför sitt köp. En rabattkod kan företaget få av flera olika anledningar. Ibland är det en ren generell rabatt, andra gånger är det en kod som företaget får som tack. I vissa fall är det så att en butik eller liknande vill sponsra företaget och även då kan det förekomma att en rabattkod delas ut.

Hur mycket kan man spara med en rabattkod?

Rabattkoder kan se olika ut och ge olika fördelar. Vissa koder ger några kronor i avdrag på priset, andra drar av flera procent. I samband med olika sponsringar med mera kan koderna också göra att ett företag får gratis saker av en butikskejda. Hur mycket man kan spara med en rabattkod varierar alltså. En rabatt är dock alltid en rabatt och det är dumt av företaget att inte utnyttja den.

Ekonomiskt tänk

När man driver ett företag bör man överlag tänka ekonomiskt. Det gäller även inköpen. Trots att man har en rabattkod bör man se till att inte köpa in onödigt mycket saker. Sponsring är en sådan sak företaget i regel kan tjäna pengar på men att köpa bara för att en rabattkod finns är ofta dumt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe