Allt om rabattkoder

Jämför priser

För att handla ekonomiskt och smart är det viktigt att jämföra priser. Detta kan man göra på en rad olika prisjämförelsesajter. De vanligaste är prisjakt och pricerunner, men det finns många uppstickare som går minst lika bra. För den som verkligen vill se till att man gör en bra deal är det inte dumt att använda flera olika jämförelsesajter för att vara riktigt säker på att man får det bästa priset.

Så fungerar det

Att jämföra priser är lika enkelt som det låter. Man skriver in namnet på produkten man vill köpa och direkt listar sajten vart man kan köpa produkten och vilka som kan ge det bästa priset. Om du vet exakt vilken produkt du vill ha, till exempel en dator, så är det bara att direkt skriva in hela produktnamnet och få upp alla sajter som säljer produkten. Men jämförelsesajterna är också användbara för att ta reda på vilken produkt man vill ha. Genom att bara skriva in “dator” får man upp alla datorer som finns på marknaden. Sedan kan man själv filtrera efter vilken produkttyp, vilket märke och så vidare tills produkten passar ens önskemål. Därefter är det bara att börja titta på vilken webshop som erbjuder det bästa priset för tillfället.

Bevaka produkter online

Har man lite is i magen och inte är i behov av produkten direkt så kan det definitivt löna sig att bevaka produkten ett tag. Priserna går idag upp och ner hela tiden, framförallt när det gäller elektronik. En produkt kan höjas eller sänkas med hundralappar eller till och med tusenlappar på en dag. Därför behöver inte sidan du hittade den billigaste produkten på igår vara billigast idag. Jämför alltid precis innan köp, och bevaka gärna produkten under minst ett par veckor innan det är dags att slå till. Eftersom de flesta onlinebutiker har kampanjer och reor som hela tiden avlöser varandra har de rätt att höja och sänka priserna med hög intensitet.

Sajten skickar ut aviseringar via mail på alla bevakade produkter. Man kan själv välja när man vill ha aviseringar, till exempel när en produkt kommer in i lagret igen eller när priset sänks. Bevakningen och aviseringarna går självklart att stänga av när som helst, till exempel när man hittat ett pris man är nöjd med och köpt varan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe