Årets största kampanjer

Få mer pengar över som pensionär

Som pensionär kan det ibland vara svårt att få pengarna att räcka, mycket beroende på hur mycket du får i pension varje månad. Därför kan det vara bra att se över hur du kan spara in på utgifter och få mer över varje månad. Det finns till exempel många matbutiker som har speciella dagar där pensionärer kan handla billigare och få speciella rabatter. Du kan börja med att kolla butikerna i ditt närområde och se vad som finns tillgängligt.

Utnyttja rabattsidor på nätet

Det finns även flera sidor på nätet som specialiserar sig på att hitta rabatter till dig som är 55 år och äldre. Ett exempel är Hej Senior som samlar erbjudanden om allt från hus och hem till matkassar. Det är helt gratis att bli medlem och du behöver bara registrera dig med din e-post. Sedan kommer du regelbundet få mejlutskick som ger dig de bästa rabatterna för tillfället. Några exempel på varumärken och butiker som de samarbetar med är Apoteket och Bokus. Oavsett vad du har för behov och intressen kommer du säkerligen hitta något som faller dig i smaken.

Boka klippning och behandlingar hos elever

Alla vet att det kan vara väldigt dyrt att klippa sig eller göra olika typer av skönhetsbehandlingar. Då är ett hett tips att boka in dig på en frisörskola eller skönhetsutbildning. Elever som är i slutet av sin utbildning får praktisera på kunder till ett lägre pris. Det kommer ta lite längre tid än om du går till en färdigutbildad yrkesman men förhoppningsvis tycker du att det är värt pengarna. Det kan skilja flera hundralappar i pris. Eleven som tar hand om dig har alltid nära kontakt med sin handläggare så du kan känna dig trygg under hela klippningen eller behandlingen.

Se över dina utgifter

Om du vill hitta fler sätt att spara pengar kan det vara bra att börja skriva ner alla dina utgifter under en månad. Då ser du svart på vitt vilka som är de stora utgifterna och vart det finns pengar att spara in. Oftast har man flera små utgifter som inte märks eller som snabbt faller i glömska. Avvara lite tid varje dag och skriv in det som du har handlat. När månaden är slut kan du summera hur det ser ut. Rådfråga gärna någon i din närhet och se om de också har tips på vad du kan skära ner på.

Res inte under högsäsong

Skulle du vilja unna dig en härlig semester behöver du inte åka när det är som störst efterfrågan. Som pensionär har du ju lyxen att kunna välja lite mer fritt när du ska åka. Under lågsäsong är utbudet faktiskt större och priserna lägre. Kanske har du till och med möjligheten att vara borta lite längre och fortfarande billigt om du åker under lågsäsong?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe