KÖPVILLKOR 2017-10-31T06:54:01+00:00

KÖPVILLKOR

Här kan du läsa mer om hur du köper deals på ett modernt, tryggt och säkert sätt. Dessa köpvillkor uppdateras löpande och kunderna förväntas ta del av dessa innan varje köp. Du hittar även viktig information här: Kundtjänst

Vi säljer värdekoder. När du har köpt en sådan har du reserverat en deal hos något av våra anslutna företag, de vi kallar för leverantörer. Din totala kostnad är alltid värdekod + dealpris. Värdekoden betalas på denna webbplats när du vill reservera en deal, och dealpriset betalas direkt till leverantören på plats när de antingen säljer en produkt eller utför en tjänst. I de fall en deal avser köp från en ansluten webbshop, fyller du bara i värdekoden i deras fält för ”rabattkod” eller liknande. Det överstrukna priset är leverantörens ordinarie pris på deras deal.

BetterDeals marknadsför deals åt leverantörer som har valt att annonsera om sina ”prova-på-rabatter”. Leverantören har fullt ansvar för att utföra avtalad deal som den beskrivs gentemot kunden och även ansvaret rent köprättsligt som produktmässigt. Klagomål, reklamationer, skador eller tvister som kan uppstå är alltid leverantörens ansvar att lösa gentemot kunden. BetterDeals ansvar mot kunden rör endast köpet av värdekoden och denna webbplats funktionalitet.

OBS! Begränsat antal värdekoder, först till kvarn gäller alltid!

Parternas ansvar
Leverantörerna har fullt ansvar för att utföra sin marknadsförda deal gentemot kunden som den beskrivs på denna webbplats. Inga förändringar eller försämringar får ske så länge dealen marknadsförs. Det framgår tydligt i varje deal vem som är säljare och därmed ansvarig mot kunden.

BetterDeals ansvarar för hanteringen av värdekoder på webbplatsen samt eventuella skrivfel på denna webbplats. BetterDeals drivs av företaget BD Sverige AB. Kontakta oss gärna här: info@betterdeals.se

Tandbehandlingar
Innan du köper en värdekod som gäller en tandbehandling i någon form så måste du kontakta leverantören och kontrollera om du kan genomföra behandlingen. Du kan i vissa fall avrådas från en behandling om du är gravid eller på grund av tidigare lagningar, tandproteser med mera. Du ska även kontrollera om ditt allmänna tandvårdsbidrag (ATB) påverkas av deras erbjudna deal. Resultatet av tandblekning är individuellt och påverkas av flera faktorer.

IPL-behandlingar
Konsultera leverantören innan du köper en deal med IPL-behandling. Även om metoden är effektiv så krävs ofta flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Vid hårborttagning påverkar din hårtyp, hårväxtcykel m m antalet behandlingar som bör utföras för att du ska uppnå det resultat du förväntar dig. Det finns även situationer då leverantören avråder från behandling, detta informeras du om vid en konsultation.

En värdekod är giltig 30 dagar efter inköp om inget annat anges i informationen under varje specifik deal.

BetterDeals hanterar kundernas personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). Vi lagrar allting krypterat på våra servrar och kan inte se kundernas lösenord. Vi ber om så lite uppgifter som möjligt för att respektera din personliga integritet, men tänk på att vid en betalning kan ett köp nekas om banken inte kan verifiera dina uppgifter. Vi kommer självklart inte att dela dina personuppgifter vidare till någon utomstående part. Tänk på att ditt konto är personligt och logga alltid ut från ditt konto innan du lämnar datorn.

BetterDeals lagrar av säkerhetsskäl aldrig några kortuppgifter från våra kunder. Vår samarbetspartner Stripe som är en certifierad betalväxel har högsta nivån av säkerhet (PCI level 1 Service Provider). De krypterar all trafik och kräver även att webbplatsen BetterDeals.se använder SSL-certifikat för maximal säkerhet. Om du väljer att lagra dina kortuppgifter för att underlätta återkommande köp så lagras allting krypterat hos Stripe. Bankerna har även höga säkerhetskrav runt betalningar med Swish.

Vid kortköp måste personuppgifterna kopplade till kortet matcha ifyllda personuppgifter på ditt konto. Du får inte försöka genomföra köp med kort som är registrerade på andra personer.

Betalning kan ske med Swish eller följande kontokort som är utfärdade i Sverige: VISA, MasterCard och American Express. Om efterfrågan ökar för Apple Pay, PayPal och andra betalningssätt så kan de tillkomma framöver.

Viktigt att tänka på
I Sverige har bankerna extra hög säkerhet för att undvika kortbedrägerier. Detta innebär att din bank kan kräva att du först öppnar ditt kort för internetköp som inloggad i din internetbank.

Banken kan neka en betalning av flera skäl, här listar vi några:

  • Du saknar täckning på kontot vid bankens kontroll
  • Banken kan inte verifiera ditt kort pga saknade personuppgifter
  • Mobilnumret måste vara korrekt och kopplat till ett Swish-konto
  • Vissa banker kräver av säkerhetsskäl att du först öppnar ditt kontokort för internetköp via din internetbank

Samtliga priser anges i SEK inklusive moms. Din totala kostnad är alltid värdekod + dealpris.

Vid missbruk av tjänsten har BetterDeals rätt att omgående stänga av användaren för att utreda vad som skett och samtidigt minska skadan. Allt som är kopplat till användarens konto kan spärras alternativt raderas. Innehavaren av kontot är skyldig att ersätta BetterDeals för eventuella kostnader som uppkommit, såväl utredning av skadan som den aktuella skadan. Vid allvarliga fall kommer händelsen att polisanmälas.

Kontakta leverantören direkt om du vill reklamera en deal. BetterDeals är en marknadsföringspartner som vare sig tar betalt för produkter/tjänster eller säljer/utför dem.

Ångerrätten gäller produkter och tjänster. En värdekod är precis som vouchers eller presentkort klassat som en värdehandling, vilket gör att de är undantagna från lagen om ångerrätt. Mer information hittar du här: Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

BetterDeals drivs av företaget BD Sverige AB

Postadress
BD Sverige AB (559101-9988)
Bergtorpsvägen 5
147 63 Uttran

Kontaktuppgifter
info@betterdeals.se

Det finns flera lagar som reglerar e-handel. Nedanstående länkar går till Riksdagens webbplats:

Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

Konsumentköpslagen

Marknadsföringslagen

E-handelslagen